«Της Φωτιας και της Ελπιδας» νεο βιβλιο της Νούλη Τσαγκαράκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αν το δάκρυ από το ανθρώπινο δράμα μπορούσε να συγκεντρωθεί, θα έσβηνε τη μεγαλύτερη φωτιά του κόσμου.

 Η συγγραφέας Νούλη Τσαγκαράκη στο νέο της βιβλίο «Της Φωτιάς και της Ελπίδας», προσπαθεί να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη της κοινωνίας, ευελπιστώντας να λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών κι ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της καταστροφής.

 Οι εκδόσεις GOGO TSAKOYANI και η συγγραφέας Νούλη Τσαγκαράκη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου,

 «Της Φωτιάς και της Ελπίδας» που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 8 Μαΐου, ώρα 19:00 το Stage Ομπρέλα (Αγγελάκη 10/Θεσσαλονίκη) Για το βιβλίο θα μιλήσουν Η Έλσα Παζολίδου ( διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας “Elsa’s & Lia’s books” & επιμελήτρια κειμένων).

Η Μαρία Βαγιωνάκη (Φιλόλογος). Αποσπάσματα θα διαβάσει η Εύα Παυλίδου (ποιήτρια). Παρέμβαση θα κάνουν οι εθελοντές πυροσβέστες: Δημήτρης Νάκος και Στέλιος Βαϊρλής. & η δημοσιογράφος-συγγραφέας,Βούλα Παπατσιφλικιώτη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η ίδια η συγγραφέας Λίγα λόγια για το βιβλίο Μια συλλογή δεκαπέντε διηγημάτων με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του παρελθόντος Ιουλίου. Μέσα από τις αφηγήσεις της, η συγγραφέας επιχειρεί να οξύνει την αίσθηση ευθύνης τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, να υπογραμμίσει την αίσθηση δικαίου, να βοηθήσει σε μια κατάδυση αυτογνωσίας ώστε να αποφύγουμε -όσο είναι δυνατό- μελλοντικές συμφορές.

Παρά το ζόφο των πραγματικών γεγονότων που λειτουργούν ως αφετηρία, στο έργο δεν υπερισχύει το σκοτάδι αλλά το φως, η αγάπη για τη ζωή, ο έρωτας, η φιλία, η στοργή, η αλληλεγγύη, ο ηρωισμός, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός των εθελοντών και καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης. Μέσα από τη Φωτιά, ξεπηδά η Ελπίδα.

Δυο λόγια για τη συγγραφέα Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Λάτρης της ζωής και των ταξιδιών ,των προκλήσεων και των εξερευνήσεων, συνεχίζει, με τις συλλογές των διηγημάτων της, την ενασχόληση της με τα κοινωνικά θέματα, προσπαθώντας να φωτίσει τα προβλήματα που απορρέουν από την μετατόπιση αξιών που έχει σημειωθεί και τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους συνανθρώπους μας και με το περιβάλλον εν προκειμένω, φιλοδοξώντας να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας που βιώνουμε. Το 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ένας από Εμάς» από τις εκδόσεις Πνοή Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο της έργο με τίτλο «Της Φωτιάς και της Ελπίδας» από τις εκδόσεις GOGO TSAKOYANI.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s